&nbsp
Καλάθι 0,00 €

ΕΛΙΑ & ΛΑΔΙ - Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα (Ιταλικά)

Το «λάδι της ελιάς» είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, της οικονομίας και του πολιτισμού των χωρών της Μεσογείου και ειδικότερα της Ελλάδας. Αποτελεί τρόπο ζωής για τους Έλληνες και αναντικατάστατη τροφή ανά τους αιώνες. Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές του εκπληκτικού αυτού «φυσικού χυμού», αφού πάνω από το 70% των λιπαρών ουσιών που καταναλώνουν προέρχονται από το λάδι της ελιάς. Καθώς τα προβλήματα της σωστής διατροφής αποτελούν σοβαρό ζήτημα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, λόγω του τρόπου ζωής στις μεγαλουπόλεις, την κινητικότητα του πληθυσμού, τις νέες μορφές εργασίας, τις καινούργιες συνθήκες υγείας κτλ., η ποιότητα και το είδος της διατροφής αποκτούν σπουδαία σημασία. Η επιστήμη έχει προσφέρει πολλά στην τεχνολογία των τροφίμων προκειμένου να ικανοποιήσει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού. Αλλά οι «τεχνολογικές» επεμβάσεις δεν είναι πάντοτε υγιείς. Το λάδι της ελιάς αποκαλύπτεται ως ένα εκπληκτικό, θαυμάσιο είδος διατροφής, που αποτελεί την κύρια βάση της περίφημης Μεσογειακής Δίαιτας. Πρόκειται για ένα συνδυασμό τροφών απολύτως ισορροπημένων ώστε να εγγυώνται μακροβιότητα, υγεία και καλή ψυχική διάθεση. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να προσφέρει μια σωστή και έντιμη ενημέρωση στους καταναλωτές και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την ποιότητα της διατροφής τους, ώστε να έχουν καλή υγεία και ζωτικότητα. Παρουσιάζονται επίσης παραδοσιακές συνταγές, ελληνικές και κυπριακές, βασισμένες στο λάδι που αποτελούν σωστή γαστρονομική πρόκληση. Δοκιμάστε τες!

 

OLIO & ULIVO – Dieta Mediterranea – Ricette tradizionali Greche e Cipriote italy 

 

"L'olio d'oliva" e parte inseparabile della storia, dell'economia e della cultura dei paesi del Mediterraneo e in particolare della Grecia. I greci sono i maggiori consumatori di questo straordinario "succo naturale", infatti oltre il 70% delle sostanze grasse che consumano provengono dall'olio d'oliva. Poiche i problemi di una giusta alimentazione sono una questione seria nelle societa sviluppate, a causa del modo di vita nelle megalopoli, il poco moto che fa la popolazione, le nuove forme di lavoro, le nuove condizioni di salute etc., la qualita e il tipo di cibo hanno una rilevante importanza. La scienza ha offerto molto alla tecnologia dell'alimentazione per soddisfare i bisogni continuamente crescenti della popolazione. Ma gli interventi "tecnologici", non sono sempre salutari. L'olio di oliva si rivela come una qualita di cibo straordinaria, magnifica, che e la base principale della famosa dieta mediterranea. Questa e composta da un insieme di cibi del tutto equilibrati che garantiscono longevita, salute e una buona condizione psicologica. Questo libro ha l'ambizione di offrire un'onesta e giusta informazione ai consumatori e a tutti i cittadini cui interessa migliorare la qualita della loro alimentazione, per avere una salute migliore e una migliore qualita della vita. Inoltre vi possiamo trovare ricette tradizionali greche e cipriote, che hanno come ingrediente di base l'olio e che risultano una giusta sfida alimentare. Assaggiatele!

 

Διατίθεται επίσης στις εξής γλώσσες:

Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ολλανδικά, Ρωσικά

Γλώσσα
Ιταλικά
ISBN 978-960-540-486-4
Διαστάσεις (cm) 17×24
Τεμάχια / Είδος 1
Αριθμός Σελίδων 128

Παράδοση σε 4-7 ημέρες

Προσθήκη στη Wish List
EmailΑποστολή με email σε έναν φίλο
9789605404864

Σας προτείνουμε